Els Països Catalans són terra de danses. Danses de tota mena que certifiquen la riquesa i varietat d’aquesta mostra de cultura popular tan arrelada a casa nostra. I en aquest sentit, els esbarts dansaires són no només difusors, sinó també impulsors i creadors de nous formats que enriqueixen encara més aquest patrimoni. Reinterpreten i creen nous llenguatges escènics, alhora que conserven els trets més característics de les danses. Una realitat que enguany es torna a mostrar a Barcelona amb la Mostra de Dansa Catalana de Nova Creació, que acull el Sant Andreu Teatre. Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona- Direcció de Cultura Popular amb la col·laboració Sant Andreu Teatre, l’Esbart Maragall, l’Esbart Ciutat Comtal i l’Esbart Sant Martí i l’Esbart Sant Jordi- Joventut Nostra pugen a l’escenari. Es tracta d’un cicle que remarca el treball de quatre esbarts dansaires de Barcelona que, a banda de recollir i difondre els balls tradicionals catalans, han creat noves danses i espectacles que s’inspiren en la tradició però incorporen els nous llenguatges de la dansa.

Llegeix la notícia sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb