UdL

Representants dels estudiants, personal docent i investigador (PDI) i d’administració i serveis (PAS) han presentat al registre de la Universitat de Lleida (UdL) una sol·licitud instant el rector Roberto Fernández a convocar un claustre extraordinari per tal que la UdL es pronuncii a favor de l’alliberament dels presos polítics i en contra de la judicialització de la política catalana. En concret, han presentat setanta-set signatures de representants claustrals dels tres col·lectius, més del 20% de les que serien necessàries per forçar la celebració d’un claustre extraordinari abans d’un mes. També han començat una recollida d’adhesions entre la comunitat universitària de suport a la declaració que han redactat i ja compten amb unes 250.

Representants de la comunitat universitària de la UdL volen aconseguir que el claustre de la Universitat de Lleida expressi el seu posicionament contrari a l’empresonament dels presos polítics i de la judicialització de la política catalana, segons ha explicat el professor de la Facultat de Medicina de la UdL, Daniel Sanchis. ‘No podem romandre impassibles davant la vulneració dels drets i més a les portes del judici que han d’afrontar els nostres polítics’, ha expressat el membre del PAS, Josep Maria Romero. 

Amb l’objectiu d’aconseguir aquest pronunciament, han registrat aquest dimarts una sol·licitud per forçar la celebració d’un claustre extraordinari i ho han fet amb les firmes de 73 dels 250 membres claustrals de la UdL, representants dels estudiants, PDI i PAS, més de les 50 necessàries, segons preveuen els estatuts de la universitat lleidatana. Un cop registrada la petició, el rector tindria de marge quinze dies per convocar el claustre extraordinari, que s’hauria de celebrar durant els deu dies següents, segons ha explicat Romero.

El representant de la candidatura al claustre Alternativa d’Estudiants, José Lasala, ha recordat que els estatus de la UdL recullen que, entre els principis informadors de l’activitat d’aquesta institució, s’hi compten ‘la promoció dels drets humans i la llibertat i de l’educació en valors, així com l’estímul de la transmissió dels valors de llibertat, justícia, igualtat, responsabilitat, solidaritat, participació i ciutadania plena’, i que les seves finalitats ‘inclouen la consecució d’una societat més justa i el respecte als drets humans i la pau’. 

A banda, de demanar la celebració d’un claustre extraordinari, els promotors de la iniciativa han posat en marxa a través del web www.udlpelsdretscivils.cat una recollida de signatures virtual entre la comunitat universitària de la UdL per poder-se adherir-se a la declaració que han redactat ‘per la llibertat dels presos polítics i contra la judicialització de la política catalana’. Fins al moment, el document ja compta amb uns 250 suports, segons han detallat. 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb