tyrika

El poema ‘Ora Maritima’, de l’escriptor romà Ruf Fest Aviè, explica que, entre Peníscola i la desembocadura del riu Ebre, hi havia nombrosos assentaments, com ara Tyrika. Segons Aviè, Tyrika era un gran centre de poder fortificat, conegut per les seves riqueses i pel fet de ser un port d’arribada de productes de la Mediterrània. Tyrika és el topònim que bateja el festival iber d’Alcanar, que té per objectiu acostar d’una manera lúdica i festiva la cultura ibèrica a la societat i que es fa aquest cap de setmana. S’hi faran exposicions, tallers, visites virtuals, fires d’artesania, visites teatralitzades i espectacles de recreació històrica.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Durant tot el cap de setmana hi haurà atraccions infantils ecològiques i demostració d’oficis artesans, com ara els treballs al torn terrisser, en pauma o en teler vertical i tints. També es faran tallers de tir amb fona, de construcció d’instruments musicals o d’encunyació de moneda, a banda de conferències sobre la història ibèrica. 

Podeu consultar tota la programació del Tyrika

Pel que fa als espectacles de recreació històrica, s’hi destaquen L’ocàs del guerrer, que es farà dissabte a les 21.00, i Històries a la vora de la llar, que es farà diumenge a les 12.00. A més, diumenge a les 18.00 es farà una visita teatralitzada sobre l’atac al Complex de Sant Jaume al poblat ibèric de la Moleta del Remei.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.