El president de Turquia, Recep Tayyp Erdogan, ha declarat avui l’estat d’emergència i ha dit, en una entrevista a Al Jazeera, que les prugues no han acabat.

Avui mateix el govern turc a suspès a més de 20.000 professors en el marc de la purga iniciada després del fallit cop d’estat i que s’ha estès per diferents estaments de l’administració, segons l’agència de notícies oficial.

El Ministeri d’Educació turc va ordenar dimarts la suspensió de 15.200 funcionaris i, l’endemà, n’ha afegit 6.500 a la llista negra, segons que informa Reuters. D’altra banda, ha retirat les llicències a 21.000 docents que treballen en institucions privades.

La Junta Superior d’Educació de Turquia també ha prohibit a tots els acadèmics viatjar a l’estranger fins a nou avís i ha apartat a 1.577 degans de totes les universitats del país.

El govern turc ha acusat al clergue Fetulá Gulen, que viu exiliat als Estats Units, d’orquestrar el cop d’Estat en el qual han mort 240 persones, segons l’últim balanç. Gulen ha negat l’acusació i ha demanat als Estats Units que no l’extradeixi a Turquia, com sol·licita Ankara.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb