El TSJ admet a tràmit un recurs de la Comissió Ciutat-Port contra la licitació de l’ampliació del port

  • La plataforma ciutadana ha sol·licitat també la suspensió cautelar de la licitació de les obres

VilaWeb
El port de València, al fons (fotografia: AGRÓ).
Europa Press
26.02.2024 - 12:32
Actualització: 26.02.2024 - 12:46

La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) ha admès a tràmit un recurs de la Comissió Ciutat-Port contra l’acord de l‘Autoritat Portuària de València (APV) del 22 de setembre desembre de 2023, en què es va aprovar la convocatòria de la licitació de les obres d’ampliació del moll de contenidors per un import de 660 milions d’euros.

La plataforma ciutadana ha sol·licitat també la suspensió cautelar de la licitació de les obres adduint que, si no es fes així, es podrien arribar a adjudicar unes obres d’un projecte que també és objecte de recurs. I això, segons que expliquen, possibilitaria l’adjudicació d’un contracte que després no es podria iniciar i s’haurien de paralitzar les obres, cosa que causaria indemnitzacions milionàries.

La Comissió Ciutat-Port ha indicat en un comunicat que, si s’arribessin a engegar les obres i preveient que el procés judicial es pogués dilatar, es causarien danys irreversibles a les platges del Sud i, fins i tot, al parc natural de l’Albufera.

La comissió recorda que hi ha uns quants estudis científics, com els de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (ICBIBE) de la Universitat de València i el comitè científic de la junta rectora del parc natural de l’Albufera, que confirmen que el fenomen de regressió de platges –la mar cada vegada més a prop del llac– és efecte directe de les ampliacions del port.

“L’evidència científica imposa l’aplicació de la suspensió cautelar interessada i frenar la política de fets consumats en què està immersa l’APV”, ha insistit la Comissió Ciutat-Port.

L’APV té ara un termini de cinc dies hàbils per a oposar els seus arguments contra la petició de paralització cautelar de la licitació, abans no ho resolgui finalment el TSJ.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any