Ingredients:
Per a fer la pasta:
—4 ous
—mig gotet d’aigua
—130 g de sucre
—170 de farina
—una culleradeta de Royal
—un polsim de sal

Per a la cobertura:
—2 rajoles de xocolata de cobertura
—250 g de mantega
—sucre de glaça (opcional)

Per a fer el xarop:
—1 copeta de rom
—3 cullerades d’aigua
—50 g de sucre

Per al farcit:
—300 g de nata muntada
—2 cullerades de cacau en pols (opcional)

Elaboració:
Comencem fent la pasta: separem els rovells de les clares i treballem els rovells amb el sucre i la mica d’aigua, fins que quedi una pasta fina. Afegim la farina, el llevat i el polsim de sal, sense treballar-ho gaire. Tot seguit, afegim les clares a punt de neu i anem remenant amb una espàtula, amb compte, que no baixi la clara.

A la plata del forn, hi posem paper d’enfornar untat amb mantega. Col·loquem la pasta ben estirada, que tingui el gruix d’un centímetre. Preescalfem el forn a 180° i enfornem la pasta uns 10 minuts.

A banda, tindrem un drap de cuina mullat i escorregut. Quan traiem la pasta, la tapem amb aquest drap humit una estona. Amb compte, agafem la pasta i l’enrotllem perquè agafi la forma d’espiral. Quan tenim la pasta ja freda, la tornem a obrir i la pintem amb el xarop, fet amb aigua, rom i sucre. Per sobre, la farcim amb nata o nata amb xocolata (o crema, fins i tot). Tot seguit, tornem a embolicar el tronc. Li tallem les puntes, perquè quedi més bonic.

L’últim pas és fer la cobertura de xocolata: desfem les rajoles al bany maria amb la mantega. Abans que es refredi, aboquem la xocolata per sobre el tronc. El deixem refredar. Quan la cobertura encara sigui tèbia, li fem unes ratlles amb la forquilla. Acabem amb una mica de sucre de glaça o com vulguem.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb