La cuina de la Neus: Tronc de Nadal
Les festes nadalenques s'endolceixen amb postres com aquestes

Per: Neus Cuscó


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Ingredients:
Per a fer la pasta:
—4 ous
—mig gotet d’aigua
—130 g de sucre
—170 de farina
—una culleradeta de Royal
—un polsim de sal
Per a la cobertura:
—2 rajoles de xocolata de cobertura
—250 g de mantega
—sucre de glaça (opcional)
Per a fer el xarop:
—1 copeta de rom
—3 cullerades d’aigua
—50 g de sucre
Per al farcit:
—300 g de nata muntada
—2 cullerades de cacau en pols (opcional)
Elaboració:
Comencem fent la pasta: separem els rovells de les clares i treballem els rovells amb el sucre i la mica d’aigua, fins que quedi una pasta fina. Afegim la farina, el llevat i el polsim de sal, sense treballar-ho gaire. Tot seguit, afegim les clares a punt de neu i anem remenant amb una espàtula, amb compte, que no baixi la clara.
A la plata del forn, hi posem paper d’enfornar untat amb mantega. Col·loquem la pasta ben estirada, que tingui el gruix d’un centímetre. Preescalfem el forn a 180° i enfornem la pasta uns 10 minuts.
A banda, tindrem un drap de cuina mullat i escorregut. Quan traiem la pasta, la tapem amb aquest drap humit una estona. Amb compte, agafem la pasta i l’enrotllem perquè agafi la forma d’espiral. Quan tenim la pasta ja freda, la tornem a obrir i la pintem amb el xarop, fet amb aigua, rom i sucre. Per sobre, la farcim amb nata o nata amb xocolata (o crema, fins i tot). Tot seguit, tornem a embolicar el tronc. Li tallem les puntes, perquè quedi més bonic.
L’últim pas és fer la cobertura de xocolata: desfem les rajoles al bany maria amb la mantega. Abans que es refredi, aboquem la xocolata per sobre el tronc. El deixem refredar. Quan la cobertura encara sigui tèbia, li fem unes ratlles amb la forquilla. Acabem amb una mica de sucre de glaça o com vulguem.
Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors
Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.
Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.
Vicent Partal
Director de VilaWeb
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells .
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací. Entre més avantatges, podreu participar en els debats a la Xarxa VilaWeb, rebreu cada vespre el VilaWeb Paper, podreu llegir en exclusiva les notícies de l'endemà i accedir a més serveis i avantatges especials. Més informació sobre tots els serveis de la subscripció a VilaWeb, clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits