Hummus d’albergínia
(per a 4 persones)

Ingredients:
—2 albergínies allargades
—2 cullerades de crema de sèsam
—el suc de mitja llimona
—1 gra d’all petit
—oli d’oliva, sal, pebre vermell
—olivada negra (opcional)
—pa torrat

Elaboració:
Escalivem les albergínies, les deixem refredar, les pelem i les posem en un bol. Hi afegim el suc de llimona, l’all i la crema de sèsam i una mica de sal. Ho passem tot pel túrmix. N’ha de sortir una crema espessa. A l’hora de servir, posem pebre vermell per sobre i una mica d’olivada al mig.

Albergínies arrebossades.

Albergínies arrebossades

Ingredients:
—2 albergínies morades
—aigua, sal
Per a l’arrebossat:
—150 g de farina
—una cullerada d’oli d’oliva
—una cullerada de llevat Royal
—un got d’aigua freda
—sal

Elaboració:
Pelem les albergínies, les tallem a rodanxes i les posem en un bol amb aigua i sal uns vint minuts, per treure’n l’amargor.

En un bol, fem la pasta de l’arrebossat: fem un volcà amb la farina i hi posem sal, oli i el llevat Royal. Hi afegim aigua freda fins a aconseguir una pasta fina.

Arrebossem les albergínies i les fregim amb oli abundant i ben calent. Les posem en paper assecant per treure’n l’oli sobrant. Aquest tant pot ser un primer plat com l’acompanyament d’una carn de segon plat.

Truita d’albergínia.

Truita d’albergínies

L’albergínia escalivada i ben aixafada serà el farciment de la truita. D’aquesta manera l’albergínia agafa menys oli. No hi posem res més, ni ceba ni tomàquet.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.