Tres ex-batlles socialistes de Barcelona mostren el suport a Collboni

  • El candidat del PSC rebutja les lliçons de progressisme que diu que fa Colau i retreu a Trias que amagui les sigles de Junts

VilaWeb
ACN
29.04.2023 - 15:08
Actualització: 29.04.2023 - 17:30

El candidat del PSC a la batllia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha encomanat al llegat dels ex-batlles socialistes per “construir el futur de Barcelona”. Narcís Serra, Joan Clos i Jordi Hereu han repassat la seva acció de govern en un acte organitzat per la plataforma Bo per Barcelona, que li dóna suport. “Em sento orgullós de defensar aquest llegat; no només no amago de quina família política pertanyo ni d’on vinc, sinó que defenso amb orgull la feina feta pels companys”, ha expressat Collboni.

Collboni s’ha congratulat de tenir al costat “un fil roig de la història de la ciutat a l’etapa contemporània”. “Em sento orgullós de defensar el llegat olímpic, de continuar la feina que Clos va començar amb el 22@ i la ciutat del coneixement; d’identificar-me amb aquesta Barcelona dels barris, de proximitat, on la gent vol viure”, ha dit.

En oposició, ha retret al candidat de Junts, Xavier Trias, que amagui les sigles del partit a la llista i ha dit que “s’entesta a voler ser una cosa i la contrària alhora”. “Va ser un mal alcalde”, ho ha reblat.

També ha criticat la batllessa Ada Colau i candidata de Barcelona en Comú que “doni lliçons” al PSC de progressisme i de polítiques transformadores a la ciutat. Segons Collboni això és, justament, el llegat del PSC a Barcelona. També ha reivindicat que Barcelona és la ciutat que ha tingut el període més llarg de governs progressistes i d’esquerres a Europa, i que el mèrit del PSC ha estat saber llegir i liderar aquesta ciutat.

Els ex-batlles de Barcelona Jordi Hereu, Joan Clos i Narcís Serra, amb el candidat del PSC, Jaume Collboni.

Els ex-batlles socialistes

Serra ha apuntat que, sota la seva etapa de govern, la tasca se centrava a poder sobreviure. “L’encert va ser pensar que els Jocs Olímpics eren la manera de resoldre aquesta visió general de Barcelona, que no la podíem tirar endavant perquè no teníem diners ni suport de les administracions públiques”, ha explicat. Collboni també ha recordat el mandat de Pasqual Maragall i l’etapa olímpica, “encara molt instal·lada en les llars barcelonines”.

Per la seva banda, Clos ha reivindicat els governs de coalició, i ha dit que poden fer projectes grans: “Amb una gran convicció socialdemòcrata vam fer que es transformés la ciutat guanyant capacitat econòmica, sense destrossar-la ni empetitir-la”. També ha dit que és una fal·làcia que no s’hagin de fer més grans transformacions a Barcelona, perquè, diu, la ciutat no avança si no té un projecte gran de transformació. Durant la seva intervenció, Clos també ha tret pit de la intervenció a Poblenou per a atreure inversió tecnològica amb el 22@, tot “afegint 2 milions més de metres quadrats al plantejament urbà”.

Finalment, Hereu ha posat el focus en la intervenció als barris: “Hi ha gent que falsament parla dels barris, però mai hi són. Els converteixen en un tuit”. “La ciutat on ve Bruce Springsteen i on es passeja feliçment el matrimoni Obama es basa en la cohesió, la qualitat de vida, la seguretat, aquesta llibertat que es respira a Barcelona perquè sempre ha cuidat els seus barris”, ha dit. Tanmateix, i en temps de descompte per a l’inici de la campanya electoral de les municipals, Hereu ha advertit que “als barris moren els eslògans i la demagògia”.

‘Bo per Barcelona’

L’acte s’ha celebrat al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, a Montjuïc, i la plataforma Bo per Barcelona ha traslladat el manifest que recull les propostes de diversos ciutadans per a la ciutat. El document s’ha elaborat amb més de 800 demandes ciutadanes, que s’han fet arribar mitjançant unes postals dissenyades per diversos il·lustradors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any