Tres eurodiputats sospiten que bancs rescatats van finançar el fitxatge de Bale al Madrid

  • Tremosa, el flamenc Sander Loones i el britànic Daniel Dalton denuncien que es tractaria d’un possible cas d’ajut d’estat il·legal

VilaWeb
Redacció
17.02.2016 - 09:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat britànic Daniel Dalton, del Partit Conservador, el vice-president del Comitè d’Afers Econòmics i eurodiputat flamenc de l’N-VA Sander Loones, i l’eurodiputat convergent Ramon Tremosa han demanat a la Comissió Europea que investigui si bancs rescatats com Bankia podrien haver finançat el fitxatge de Gareth Bale pel Reial Madrid.

Els eurodiputats fan la petició arran d’un article del diari anglès ‘The Telegraph’ del 26 de gener, que suggereix que bancs de la rescatada Espanya van garantir els 91 milions d’euros. En concret, els pagarés que el Reial Madrid va pagar al Tottenham Hotspur ‘podrien haver estat venuts posteriorment a uns quants bancs espanyols’, diuen els eurodiputats.

Loones, Dalton i Tremosa pregunten a la Comissió Europea si ‘és correcte afirmar que bancs rescatats van oferir pagarés temporals al Tottenham com a garantia, per tant situant indirectament la responsabilitat en els contribuents espanyols i europeus’. En cas afirmatiu, els eurodiputats demanen a la Comissió si prendrà ‘accions d’acord amb la llei de competència i d’ajut estatal’.

No és la primera vegada que un eurodiputat formula una pregunta escrita a la CE sobre aquesta qüestió. Ja el 2013 el neerlandès Derk Jan Eppink va demanar a la CE sobre el fitxatge de Bale, apuntant que un dels bancs que hi hauria participat va ser Bankia, rescatat amb diners públics europeus per valor de 18.000 milions d’euros.

El 2010, els contractes dels jugadors estrella del Madrid Kaká i Cristiano ja van ser utilitzats pel Banc de Santander com a garantia col·lateral per al BCE, en canvi de liquiditat de Frankfurt, segons el comunicat emès pels tres eurodiputats.

Loones, Dalton i Tremosa indiquen que cal exigir que ‘els diners dels contribuents europeus no serveixin per finançar fixatges estrella d’equips com el Reial Madrid’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes