Josep Lluís Trapero

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha explicat que a hores d’ara els dotze noms del nucli de la cèl·lula que va preparar i cometre els atemptats de Barcelona i de Cambrils han estat o bé detinguts o bé han mort. L’últim, l’individu que encara era escàpol, Younes Abouyaaqoub, l’autor de la matança a la Rambla de Barcelona i de l’apunyalament del jove vilafranquí Pau Pérez. En una operació policíaca a Subirats, a l’Alt Penedès, Abouyaaqoub ha estat mort a trets per uns agents dels Mossos. A més, Trapero ha confirmat definitivament que l’imam de Ripoll va morir en la primera explosió d’Alcanar.

Ho ha dit en una compareixença de premsa presidida per Carles Puigdemont, en què ha anunciat així la mort d’Abouyaaqoub:

Trapero ha explicat que a quarts de quatre de la tarda, poc després d’haver difós les imatges i els detalls del sospitós per a poder-lo capturar, han rebut diversos avisos sobre la seva presència a Subirats. Uns comandaments de la comissaria de Sant Sadurní, que justament tornaven d’una reunió a Sabadell per a parlar de la necessitat de concentrar esforços en la cerca d’Abouyaaqoub, han vist un individu a Sant Sadurní que els ha semblat que era ell.

Simultàniament, una veïna ha trucat als mossos dient que estava del tot segura d’haver vist l’home que cercaven en aquella mateixa zona. I uns minuts més tard, dos agents dels mossos de seguretat ciutadana de la comissaria de districte de Sant Sadurní han vist un individu ajupit en unes vinyes. Quan li han dit que s’aturés, s’ha obert la camisa i ha cridat ‘Al·là és gran’. Els agents han vist que duia un cinturó aparentment d’explosius, i en aquell moment li han disparat.

Una estona més tard, quan els artificiers han comprovat que no hi havia explosius, han identificat el cadàver i han pogut determinar que era Younes Abouyaaqoub.

Malgrat que els dotze individus identificats com a membres del grup que va planificar els atemptats ja són o bé detinguts o bé morts, els Mossos no consideren tancada la investigació, perquè volen esclarir més connexions, fins i tot de caràcter internacional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]