El trasllat dels presos polítics demà a Madrid ha fet que s’hagin organitzat tot d’actes de suport i de protesta contra el judici. L’ANC ha anunciat un acompanyament als vorals i ponts en el trajecte amb pancartes i estelades.

Guia del judici contra l’1-O: tot allò que cal saber-ne

L’ANC diu que l’acompanyament sortirà dels vorals de la C-55, al polígon industrial del Pla dels Vinyats, fins a la rotonda de l’Eix Transversal. Demana que no s’impedeixi el trasllat. Els Mossos d’Esquadra portaran els set presos dels Lledoners i les dues preses del Puig de les Basses i del Mas d’Enric fins a la presó de Brians 2, on es farà l’intercanvi de custòdia amb la Guàrdia Civil per a dur-los a Soto del Real, els homes, i a Alcalá Meco, les dones.

Horaris de les concentracions contra al trasllat dels presos

L’Assemblea ha fet una convocatòria molt de matí. A les 5.00 es farà una concentració a tot el trajecte del Puig de les Basses a Brians 2. A les 6.00, de cap a cap del trajecte dels Lledoners i el Mas d’Enric a Brians 2. A partir de les 7.00, convoquen la gent en el trajecte de Brians 2 a Soto del Real.

Manifestació a la tarda als Jardinets de Gràcia

A la tarda les concentracions es desplaçaran a diverses ciutats. L’ANC ha convocat concentracions a les 19.00 a totes les capitals de comarca i als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

Concentració continuada a la plaça de Sant Jaume

Dilluns, l’ANC ha convocat una mobilització contra el govern i el parlament a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, dues institucions que, a parer de l’entitat, podrien revertir aquesta situació. I han anunciat que s’hi mantindran continuadament.

La Intersindical-CSC ha registrat  un pre-avís al Departament de Treball per a convocar vaga general la setmana entrant, quan en principi hauria de començar el judici contra l’1-O al Tribunal Suprem espanyol. Com que encara no se sap quin dia començarà el judici, tampoc no se sap quan es farà la vaga.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb