El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un escrit d’al·legacions a la Junta Electoral de Barcelona contra la petició del PP perquè aquest òrgan l’inhabiliti sense esperar que la condemna per desobediència sigui ferma. Divendres, el PP va presentar un escrit a la Junta electoral on demanava que li retiri la condició de diputat, encara que la condemna no sigui ferma. Segons que argumenten, això li faria perdre la condició de president, ja que per ser escollit ha de ser diputat al Parlament de Catalunya.

A l’escrit d’al·legacions, Torra avisa que la Junta electoral de Barcelona no és competent per a resoldre aquesta qüestió i assenyala jurisprudència de la mateixa junta i del Tribunal Constitucional espanyol. A més, també recorda que no es pot executar cap pena si no és en virtut d’una sentència ferma, condició que no es compleix en aquest cas.

Alhora, Torra argumenta que, en qualsevol cas, perdre la condició de diputat no li faria perdre la de president de la Generalitat de Catalunya. Reconeix que l’article 67.2 de l’estatut preveu que el president és elegit pel parlament d’entre els seus membres, però exposa que ni l’estatut ni cap altra llei no obliguen que el president hagi de mantenir la condició de diputat durant tot l’exercici del càrrec del president, ni tampoc que la pèrdua de la condició de diputat suposi el cessament com a president. Finalment, Torra argumenta que la petició del PP a la Junta electoral de Barcelona suposa una vulneració de drets fonamentals.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb