El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà el Catalonia America Council (CAC) durant el viatge d’aquesta setmana a Washington, entre el 26 i el 29 de juny, segons que ha informat el departament de Presidència en un comunicat. Aquesta organització independent sense ànim de lucre és dirigida per Andrew Davis, qui va ser delegat del govern als Estats Units, i és  orientada a abordar els reptes socials i polítics més importants que afronten Catalunya i els països de l’Amèrica del Nord mentre enforteix les relacions bilaterals.

En el primer viatge oficial als Estats Units, el president també intervindrà en la inauguració de l’Smithsonian Folklife Festival, en què Catalunya participa com a cultura convidada, i mantindrà reunions de treball i entrevistes. L’acompanyarà la consellera de Cultura, Laura Borràs.

A més de Catalunya, en l’edició d’enguany del certamen també és convidada d’honor la cultura d’Armènia, per la qual cosa també intervindrà en l’acte inaugural el president d’aquest país, Armen Sarkissian.

L’Smithsonian Folklife Festival, instaurat el 1967, és una exposició internacional de patrimoni cultural viu que l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage organitza anualment a l’aire lliure al National Mall, a Washington DC. És considerat el més important del món dedicat al patrimoni cultural i immaterial i representa una gran oportunitat i un aparador immillorable per fer conèixer la cultura, les tradicions o la gastronomia, objecte pròpiament del Festival, sinó també Catalunya com a país modern amb una economia cada cop més basada en la creativitat i el coneixement.

L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage és una unitat educativa i d’investigació de l’Smithsonian Institution amb l’objectiu promoure la comprensió i la continuïtat de les diverses cultures populars dels EUA i d’arreu del món. L’Smithsonian Institution és independent, creada mitjançant una llei del Congrés dels EUA el 1846 i coneguda arreu per la seva tasca educativa i de recerca.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb