El president de Flandes, Geert Bourgeois, ha lamentat que el diàleg sobre la crisi catalana ‘torni a estar fora de la taula’ i ha ‘pres nota de les tensions’ actuals. ‘Els problemes polítics s’han de resoldre a través de solucions polítiques’, ha defensat Bourgeois després d’una reunió amb el president Quim Torra avui al migdia a Brussel·les. Segons el seu comunicat conjunt, Torra ha informat al cap de l’executiu flamenc sobre el judici de l’1-O i les pròximes eleccions a l’estat espanyol. El president Torra també ha agraït a Bourgeois el ‘constant suport de Flandes en aquests moments difícils per a Catalunya’.

D’altra banda, tots dos han celebrat que les negociacions sobre una nova cooperació entre Flandes i Catalunya estiguin ‘gairebé acabades’. ‘Aquest programa de treball se centrarà en temes importants relacionats amb la nova economia, la innovació, les TIC, el desenvolupament d’una indústria 4.0 i la cooperació en els programes Horitzó 2020’, afirma el comunicat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb