Aquest cap de setmana, Girona s’omple d’activitats. Sota el nom Girona10, l’Associació d’Hostaleria, conjuntament amb l’ajuntament, impulsen una seixantena d’activitats per a donar a conèixer la ciutat. Entre les més destacades, hi ha nits d’hotels gratuïtes, menús de deu euros a restaurants,  visites guiades teatralitzades, concerts, portes obertes a museus i diversos mercats artesanals.

Visites guiades

Girona10 ofereix la possibilitat de conèixer millor la ciutat amb visites guiades. N’hi ha per a tots els gustos: algunes dedicades a visitar els comerços més emblemàtiques Girona i unes altres per a descobrir el Call i els orígens de la ciutat. Entre les més destacades, hi ha una visita pels escenaris on es va filmar la sèrie ‘Jocs de Trons‘ i un itinerari urbà per a parlar de deu dones fonamentals per a entendre la història de la ciutat.

Espectacles

Amb motiu del Girona10, s’han organitzat quatre concerts. Divendres al vespre, el Trio per l’Art actuarà a la Casa de la Cultura. El mateix dia, a l’Auditori de Girona, hi ha previst el concert de Ferran Palau i Tom Hagan. Dissabte serà al torn dels Pets, que també actuaran a l’Auditori. El trio format pel violinista Josep Colomé, el pianista Enrique Bagaria i el violoncel·lista Josep Trescolí oferiran diumenge una actuació dedicada a Beethoven i Brahms.

També hi haurà actuacions teatrals. Quim Masferrer presentarà divendres al vespre al Teatre Principal el seu monòlegLa Bona Gent. Dissabte hi ha programat un espectacle infantil amb el títol L’aventura d’avorrir-se i un espectacle d’improvisació a càrrec de Miguel Noguera.

Mercats

Aquest cap de setmana, Girona s’omple de mercats. Dissabte hi haurà el mercat de les flors, el de l’alimentació artesana, el d’art i pintura, el d’antiquaris i el d’intercanvis a la Lleona. Diumenge es podrà visitar un mercat de productes artesans al pont de Pedra. I a la plaça de Catalunya hi haurà el mercat d’intercanvi de productes de col·leccionisme.

Menú a deu euros

Una trentena de restaurants de Girona ofereixen l’oportunitat de degustar el seu menú especial per només deu euros. La gent que vulgui aprofitar aquesta oportunitat única haurà de reservar prèviament. La majoria de restaurants ofereixen la possibilitat de tastar el menú de divendres a diumenge.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb