Torna ’Benvenuto Cellini’ passada per l’humor de Terry Gillian

  • L’òpera d’Hector Berlioz, programada al Liceu fins el 19 de novembre

VilaWeb
Redacció
08.11.2015 - 02:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Terry Gilliam, fundador dels Monty Python, porta al Liceu una versió renovada de ‘Benvenuto Cellini’, d’Hector Berlioz. Els tenors John Obsborn i Adria Xhema interpretaran els papers dels protagonistes. L’orquestra serà dirigida per Josep Pons i comptarà amb setanta coristes i nou solistes del Cor del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta òpera només ha estat interpretada tres vegades al Liceu l’any 1977 i poques fora del país, per la complexitat musical i d’acció que conté. Ara es podrà veure fins el 19 de novembre.

‘Benvenuto Cellini’ és una òpera de dos actes amb llibret de León de Wailly i Auguste Barbier, basada en la vida de l’escultor i orfebre italià Benvenuto Cellini. El conflicte central arriba quan Cellini entra en competència amb Fieramosca, també escultor, per l’amor de Teresa i per l’encàrrec papal d’una escultura de Perseu. Els personatges de Fieramosca i Teresa seran interpretats per Ashley Holand i Kathryn Lewek respectivament.

La versió de Terry Gillian es caracteritza pel toc d’humor en la producció. A més, converteix Cellini en un alcohòlic boig, que és titllat de ‘esquizofrènic paranoide’ per Johm Obsborne, el mateix actor que el representa. Aquesta versió és una coproducció de l’English National Opera House de Londres, la Nederlandse Opera d’Amsterdaim i el Teatro dell’Opera de Roma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes