puigdemont

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, ha decidit de rebutjar les mesures cautelars sol·licitades pel president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, per a ser presents en la sessió constitutiva del Parlament EuropeuAquestes mesures estaven incloses en el recurs presentat divendres i que va contra la decisió de la Junta Electoral espanyola d’excloure’ls de la llista enviada al Parlament Europeu amb els eurodiputats electes a l’estat espanyol.

Amb el rebuig d’adoptar les cautelars, el TJUE no es posiciona sobre el fons de la qüestió i diu que ho farà ‘en una data posterior’, però no especifica en quin termini. La decisió adoptada sobre les mesures cautelars l’ha fet un jutge únic i sense escoltar les parts. La decisió final l’haurà d’adoptar un tribunal format per diversos jutges i amb una audiència on escoltaran els arguments de les parts.

L’advocat dels eurodiputats Puigdemont i ComínGonzalo Boye, ha dit que aquesta una ‘decisió previsible’ i que serà recorreguda. Puigdemont també ha valorat com a ‘molt difícil’ aconseguir les cautelars. ‘Estem preparats per la vista que se celebrarà pròximament’.

Puigdemont ha assegurat que era difícil que s’admetessin a tràmit les mesures cautelars, però que estan preparats per a la vista en què es decidirà si poden o no ser eurodiputats.

Aquesta és la resolució del TJUE.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.