Featured Video Play Icon

Thomas S. Harrington i Vicent Partal, director de VilaWeb, van presentar dilluns Una democràcia cívica en temps autoritaris (ed. Gregal, 2018) a l’Espai VilaWeb. El llibre recull trenta-vuit articles sobre el procés sobiranista de Catalunya escrits els últims anys en diversos mitjans del punt de vista d’un nord-americà.

‘Els catalans teniu una capacitat admirable d’identificar què és el vostre, però també teniu una modèstia exagerada fruit de molts anys d’opressió’, va dir en l’acte. ‘Heu de confiar en la vostra capacitat de desxifrar el món. És important saber si som una nació líquida que sap fer-se sòlida en els moments crucials de la història.’ Recupereu-lo sencer ací:

Thomas Harrington: ‘Catalunya és un laboratori en la lluita contra l’autoritarisme’

Thomas S. Harrington és catedràtic d’Estudis Hispànics del Trinity College de Hartford (EUA), on imparteix classes de literatura, cinema i història cultural dels països ibèrics en l’època contemporània, i col·laborador de VilaWeb.

Les seves línies de recerca principals són els moviments peninsulars d’identitat nacional, l’iberisme, la cultura catalana contemporània i les migracions entre les anomenades cultures perifèriques de la península i les societats del Carib i el Con Sud. Ha rebut dues beques Fullbright i ha estat guardonat amb el premi Batista i Roca per la seva tasca a favor de la difusió de la cultura catalana al món.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb