calçotada

A Valls, la temporada de calçotades comença de manera oficial dissabte amb la Jornada Gastronòmica del Calçot. L’esdeveniment és una gran festa centrada en la ceba dolça, que aplega els principals restauradors de l’Alt Camp, amb diversos xefs de prestigi, cellers i pagesos. Una jornada que té l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot.

Des de quan mengem calçots? Les calçotades són el nou plat nacional?

La festa comença amb l’arrencada simbòlica del primer calçot de la temporada en un camp d’un productor de la IGP Calçot de Valls. L’encarregat d’arrencar-lo enguany serà el pastisser Christian Escribà, que prèviament haurà estat nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada.

La plaça del Pati serà l’escenari central, amb el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que obrirà a les 11.30. Nombrosos restaurants de la comarca oferiran sis especialitats diferents amb el calçot com a ingredient principal. El preu de la tapa o ració costarà dos euros i es podrà maridar amb els vins de cellers de la Denominació d’Origen Tarragona a dos euros la copa.

A la festa hi haurà també els tallers de demostració de cuina a càrrec de Fran López, el xef ebrenc amb estrella Michelin; David Andrés, del Via Veneto de Barcelona; i Víctor Quintilla, també amb estrella Michelin al restaurant Lluerna. Tots oferiran receptes amb calçots.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb