calçotada

A Valls, la temporada de calçotades comença de manera oficial dissabte amb la Jornada Gastronòmica del Calçot. L’esdeveniment és una gran festa centrada en la ceba dolça, que aplega els principals restauradors de l’Alt Camp, amb diversos xefs de prestigi, cellers i pagesos. Una jornada que té l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot.

Des de quan mengem calçots? Les calçotades són el nou plat nacional?

La festa comença amb l’arrencada simbòlica del primer calçot de la temporada en un camp d’un productor de la IGP Calçot de Valls. L’encarregat d’arrencar-lo enguany serà el pastisser Christian Escribà, que prèviament haurà estat nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada.

La plaça del Pati serà l’escenari central, amb el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que obrirà a les 11.30. Nombrosos restaurants de la comarca oferiran sis especialitats diferents amb el calçot com a ingredient principal. El preu de la tapa o ració costarà dos euros i es podrà maridar amb els vins de cellers de la Denominació d’Origen Tarragona a dos euros la copa.

A la festa hi haurà també els tallers de demostració de cuina a càrrec de Fran López, el xef ebrenc amb estrella Michelin; David Andrés, del Via Veneto de Barcelona; i Víctor Quintilla, també amb estrella Michelin al restaurant Lluerna. Tots oferiran receptes amb calçots.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.