El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha acordat per unanimitat portar a la fiscalia el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el vice-president primer, Josep Costa i el secretari primer de la mesa, Eusebi Campdepadrós, perquè estudiï una possible desobediència a les seves resolucions.

Aquest incompliment, a parer del TC, es va produir arran dels acords del 22 i 29 d’octubre, que van admetre a tràmit una proposta de resolució de resposta a la sentència contra el procés del Tribunal Suprem.

El text constatava que el parlament ‘reitera i reiterarà tants cops com ho desitgin els diputats la defensa del dret a l’autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya per decidir el seu futur polític’. El Constitucional estima així l’incident d’execució presentat per l’advocacia de l’estat espanyol.

El president Quim Torra els ha donat suport a través de Twitter:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb