tardoral

Per primera vegada arriba a Mallorca el cicle TardOral, una sèrie de conferències i activitats que dóna el protagonisme a la paraula dita. La voluntat del cicle, que s’allargarà fins al 20 de desembre, és de dur el patrimoni de tradició oral a l’actualitat i connectar-lo amb la realitat per tal que se’n garanteixi la continuïtat. 

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Els organitzadors del cicle han explicat que es pretén de reivindicar el patrimoni oral que s’ha transmès de generació en generació en vetllades a cases en un moment en què hi ha molta comunicació per escrit. El cicle, a més, es fa a la tardor per agafar aquesta idea de recolliment a la llar tan lligada amb l’època de l’any en què comença a arribar el fred. De fet, es vol reivindicar que és gràcies a la tradició oral que llegendes, cançons, rondalles, dites i històries han arribat als nostres dies. 

Podeu consultar la programació del TardOral

Una de les activitats previstes dins el cicle és la Nit de les Ànimes, relacionada amb la temàtica al voltant de Tots Sants i els morts, però n’hi ha programades un reguitzell que inclouen concerts narrats, concerts poètics, teatre, recitals, xerrades entorn de la paraula dita, gloses, refranys, receptes de cuina, etc. 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.