La presa de possessió dels consellers, prevista inicialment avui, és incerta. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya no ha publicat tampoc avui, per decisió del govern espanyol, el nomenament dels consellers del govern de Torra. Dues conselleres, Teresa Jordà i Ester Capella, diputades d’ERC al congrés espanyol, no aniran a la presa de possessió en cas que sigui efectivament avui. Ho ha dit el portaveu d’ERC al congrés, Joan Tardà, que ha informat que ni l’una ni l’altra no havien estat convocades. I ha assegurat que avui no es mourien del congrés perquè poguessin votar el projecte de pressupost de l’estat.

‘Hem de garantir la presència de tots els diputats d’ERC a la votació del migdia i la del vespre, perquè no sabem què farà el PNB’, ha dit Tardà en declaracions a TV3. Ara per ara, no se sap què farà el PNB, del qual depèn en última instància que el pressupost s’aprovi. Si hi votessin contra, els vots de les dues diputades d’ERC podrien ser decisius per a tombar els comptes. Tardà ha dit, això no obstant, que tenia ‘la impressió’ que el PNB hi acabaria votant a favor.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb