Festa d'en Toca-sons a Taradell. Foto cedida per l'Ajuntament de Taradell.

La Trobada Nacional és el gran aparador anual dels trabucaires catalans. La 35a edició, que tindrà lloc a Taradell entre el 27 i 28 de maig, es viurà en un clima ambivalent de satisfacció i preocupació. Satisfacció per la creixent popularitat que l’activitat trabucaire està vivint a Catalunya, reflectida en l’augment de colles (51) que formen part de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya; preocupació per l’aprovació del Reial Decret 130/2017 sobre Reglament d’explosius, que estableix importants restriccions per celebrar galejades, amenaçant-ne l’ habitual funcionament.

Com a preludi de la Trobada (24 de maig), la Biblioteca de Taradell acollirà el concert ‘Bandolers, bandits i lladres de camins ral’ (19:30h). Amadeu Rossell i Jordi Palau, coneguts artísticament com Els d’en samarra, interpretaran cançons que exalten la figura de coneguda bandolers: Perot Rocaguinarda, Serrallonga, Trucafort o en Boquica. Rossell i Palau transportaran al públic a una realitat – la de principis del segle XVII – molt diferent de l’actual. A través de diapositives, el públic assistent podrà endevinar la indumentària, costums, treballs, balls, danses, etcètera, d’aquesta època.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]