Tajani

El president en funcions del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha respost finalment avui a Carles Puigdemont i Toni Comín. Segons que ha confirmat a l’agència ACN el gabinet de Tajani, ha respost a les queixes de Puigdemont i Comín a través d’una carta formal enviada avui mateix en què es desentén de la seva situació.

Fonts coneixedores del contingut de la missiva han explicat que Tajani argumenta que ell només pot actuar dins del marc legal. Així mateix, es remet a les decisions de la Junta Electoral espanyola (JEC) i a les autoritats de l’estat espanyol. Avui, el Tribunal Suprem espanyol ha refusat un recurs dels dos eurodiputats en què demanaven mesures cautelars i que deixessin sense efecte la decisió de la JEC d’excloure’ls de l’eurocambra, malgrat que el BOE va proclamar-los com a eurodiputats.

Ahir, els Puigdemont i Comín van publicar els correus que havien enviat a Tajani, sense resposta, en què denunciaven les irregularitats de l’estat espanyol i la vulneració dels seus drets polítics. També criticaven que Tajani no exercia de president de l’eurocambra i que estava sotmès als desitjos dels partits polítics unionistes.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb