El jutjat contenciós administratiu número 2 de Palma ha suspès cautelarment l’acord de la junta de govern de l’Ajuntament Palma d’aplicar l’expedient de demolició del monument feixista de la Feixina. Segons que ha informat l’ajuntament, el jutjat ha atès la sol·licitud de l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) contra l’enderrocament del monument.

Ara l’ajuntament té tres dies per a presentar-hi al·legacions. L’equip de govern no ha canviat d’opinió sobre la demolició: ‘La Feixina no té cap valor artístic ni patrimonial, tal com avalen tant els informes tècnics sol·licitats pel consistori com els elaborats pels tècnics del Consell de Mallorca’, han dit els representants de l’equip de govern municipal.

L’acord de la junta de govern de Palma es va prendre perquè el ple del Consell de Mallorca del mes de juliol decidí de no declarar la Feixina un bé catalogat, de manera que es poguessin complir els tràmits per a l’enderrocament. L’expedient de demolició havia començat l’abril del 2016, però es va suspendre al setembre.

L’ARCA i el PP celebren la decisió
Malgrat que l’Ajuntament de Palma encara pot recórrer contra la decisió judicial, l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics i el PP han celebrat la suspensió cautelar de l’acord de la junta de govern i li han demanat que assumeixi les ‘responsabilitats’ legals que li pertoquen.

L’ARCA també ha felicitat el jutge i ha dit que era ‘imprescindible’ que es complissin les decisions judicials.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]