L’Audiència de Barcelona ha suspès el judici a Charles Andrew Pittman, un jove nord-americà detingut el matí de la vaga general contra la sentència i que fa quatre mesos que és a la presó de Brians I. Segons que ha informat Alerta Solidària, el judici havia de començar demà amb una petició de pena de sis anys de presó, però l’Audiència ha acceptat el recurs de la defensa contra la interlocutòria que tancava la instrucció, de manera que caldrà fer noves investigacions.

Amb aquesta decisió l’Audiència reconeix que s’han vulnerat les garanties processals, ja que durant la instrucció només s’ha fet un informe pericial de les substàncies confiscades (un emblanquidor dental) i se li ha pres declaració al detingut. Per Alerta Solidària, que Pittman continuï a la presó tot i aquest reconeixement és una situació ‘completament injusta’ i demanen testimonis de la detenció al correu electrònic alerta@alerta.cat, indicant el nom i cognoms i el número de telèfon. Pittman va ser detingut cap a les 11.30 al carrer de Pelai de Barcelona, a l’altura del número 10, vora la plaça de la Universitat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb