El jutjat d’instrucció número 15 de Palma havia citat per a demà a Comanegra i a l’il·lustrador del còmic ‘On és l’Estel·la?’, Toni Galmés, arran de la denúncia del sindicat de policia Jupol, que demana que es retirin els exemplars del llibre. Tanmateix, un dia abans, l’acte ha estat suspès.

Els policies diuen que el còmic ‘menyscaba i denigra’ el cos de policia espanyola i la Guàrdia Civil ‘i atempta contra els sentiments de les persones integrants de dites institucions’. El jutge ja va suspendre l’acte de conciliació previ a la querella que s’havia de fer el 25 de setembre, just quinze minuts abans de començar,  sense que n’hagin transcendit encara els motius. Per tant, aquest és el segon cop que succeeix el mateix.

L’il·lustrador Toni Galmés ha rebut una segona denúncia presentada per quatre sindicats de policies (SUP, CEP, UFP i SP), que consideren que el còmic conté ‘insults, mentides, injúries, difamacions i incitació a l’odi contra les forces i cossos de seguretat de l’estat’. En aquest cas, està citat per al dia 30 de gener al jutjat d’instrucció número 12 de Palma.

Podeu comprar On és l’Estel·la? a la Botiga de VilaWeb

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb