El govern suís ha obligat a cancel·lar el Saló de l’Automòbil de Ginebra, que havia de celebrar-se entre el 5 i el 15 de març, arran de la por del coronavirus. La decisió arriba després d’un consell federal extraordinari en què Suïssa ha decretat la prohibició de tots els esdeveniments a gran escala que impliquin la participació de més de mil persones. El Saló de l’Automòbil de Ginebra és un dels més grans del món del sector de l’automoció, i anualment rep més de 650.000 persones. La prohibició de grans actes decretada per Suïssa, amb efecte immediat, s’aplicarà fins al 15 de març. En un comunicat, el govern suís admet ‘l’impacte significatiu’ que tindrà la decisió però afirma que pretén oferir ‘protecció’ a la ciutadania.

El Saló de l’Automòbil de Ginebra és un dels més importants del món, i la seva cancel·lació arriba poques setmanes després de l’anunci de la GSMA de cancel·lar el Mobile World Congress. Empreses com SEAT tenien previst presentar a Ginebra les novetats que no van poder mostrar al Mobile, com l’e-scotter.

Què és el coronavirus: tot allò que n’heu de saber

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb