Aquest Sant Jordi s’han venut sis milions de roses. El Gremi de Floristes de Catalunya està especialment satisfet per aquestes xifres, atès que han arribat a la xifra que s’havien proposat. El president de l’entitat, Joan Guillén, ha assegurat que la fidelitat del comprador als establiments de referència ha estat clau.

El gremi temia un descens d’entre un 5% i un 15% de la venda de roses pel fet de caure en diumenge. La rosa més comprada un any més és la vermella, especialment les ‘Freedom’ i ‘Red Naomi’. En declaracions a l’ACN, Guillén també ha destacat la producció més gran de roses d’origen català.

Guillén ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que es reguli la venda ambulant de roses, ja que enguany s’han donat més de 3.900 permisos per a vendre roses al carrer. El problema principal és la proliferació d’empreses ‘fantasma’ que compren a majoristes les roses per a vendre-les en paradetes particulars. L’endemà de Sant Jordi aquestes companyies desapareixen, però segons Guillén generen competència deslleial perquè fixen preus menors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]