S’ha mort Francesc Vicenscritic d’art i polític. Nascut a Barcelona el 1927, ha tingut una llarga i dilatada trajectòria política. Va començar a militar al PSUC, partit del qual fou expulsant el 1965 (juntament amb Jorge Semprún i Fernando Claudín) acusat de nacionalisme. El 1980 s’incorporà a Esquerra Republicana de Catalunya, partit amb el qual fou diputat al Parlament de Catalunya a les eleccions de 1980 i al Congrés dels Diputats el 1982-86. El 1991 abandonà ERC i s’afilià a Iniciativa per Catalunya provenint de l’entesa dels Nacionalistes d’Esquerra. Amb ICV va ser regidor a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona de 1991 a 1995.

En l’àmbit professional també va ser crític d’art i del 1974 al 1981 també fou el director fundador de la Fundació Joan Miró.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb