Aquesta matinada s’ha mort d’escriptor i periodista Robert Saladrigas, als 78 anys. Saladrigas ha estat un dels novel·listes més destacats del panorama literari català contemporani. A més, també va escriure al diari La Vanguardia com a crític literari durant vora de quatre dècades.

Va néixer a Barcelona l’any 1940, una ciutat i un escenari que van marcar la seva obra. Entre les seves obres hi ha ‘El sol de la tarda’ (1992), que va ser guardonat amb el Premi Sant Jordi i Joan Crexells; ‘La lliberta groga’ (2004), Premi Josep Pla; ‘La mar no està mai sola’ (1996), Premi Carlemany; ‘L’altre’ (2008) o ‘L’estiu de la pluja’ (2012).

D’altra banda, va destacar per les seves narracions curtes i contes, com ‘Boires’ (1970), Premi Víctor Català, o ‘Tauromàquia: sol i lluna’ (1991). A més, és també destacable la novel·la ‘Sóc Emma’ (1983), en què va abordar l’impacte del maig del 68 en els joves de la seva generació.

Pel que fa a la trajectòria com a periodista, Saladrigas es va iniciar-se a Solidaridad Nacional i El Noticiero Universal, i posteriorment va començar a col·laborar regularment amb Destino, Tele-Estel, Abc, Cavall Fort, Tele-exprés i La Vanguardia.

Entre 1981 i 1993 va ser el responsable de les pàgines literàries de La Vanguardia, on va continuar publicant una crítica setmanal sobre narrativa estrangera, i segons ha destacat el diari, el seu últim article al suplement Cultura/s aparèixer dissabte passat, dedicat a l’autora francesa Marie-Helène Lafon.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb