Vaga general del 21 de febrer: serveis mínims a escoles, transport públics i hospitals

VilaWeb
Redacció
19.02.2019 - 12:23
Actualització: 19.02.2019 - 16:21

La Generalitat ha publicat l’ordre dels serveis mínims amb què es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar durant la vaga general del 21 de febrer, convocada per la Intersindical-CSC. A continuació resumim la prestació de serveis essencials a escoles, transports públics i hospitals que ha dictat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Treball fixa serveis mínims del 33% durant tot el dia a la rodalia de Renfe per a la vaga i del 50% a TMB i FGC en hores punta. Les urgències i els tractaments mèdics inajornables s’atendran com un dia normal.

Les escoles i instituts faran vaga?

Fer vaga o no és una decisió individual, però a les escoles sempre hi ha un equip mínim obligatori per a acollir els infants que hi vagin. Hi ha d’haver una persona de l’equip directiu per centre de treball; un docent per cada sis aules d’alumnes d’Infantil i Primària (de 3 a 12 anys); un docent per cada quatre aules per als centres d’educació especial de 3 a 16 anys i un terç de la plantilla als menjadors, activitats escolars complementàries i a les llars d’infants.

Quins serveis mínims hi ha als transports públics?

Els serveis mínims per a la vaga general d’aquest dijous seran d’un 33% durant tot el dia en els transports de la Rodalia i Regionals de Catalunya operats per Renfe. En el cas del metro i el bus de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat, els serveis mínims seran del 50% durant les hores punta, concretament entre dos quarts de set del matí i dos quarts de deu del matí i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. Fora d’aquestes franges, els serveis mínims han quedat establerts en el 25%.

En la resta de transports de viatgers urbans i interurbans i servei d’autobús que uneixen Barcelona amb l’aeroport, seran d’un 50% del servei habitual. En tot cas, la Generalitat informa que s’haurà de garantir com a mínim un desplaçament complet d’anada i tornada. Pel que fa al transport de persones amb disminució es manté el servei habitual.

A més, es mantindrà el servei del transport escolar per a accedir a centres d’infantil i primària que no tenen transport públic alternatiu sense que el còmput global no superi el màxim fixat anteriorment. Així mateix, s’estableixen com a serveis mínims tots aquells altres necessaris per al funcionament normal dels serveis esmentats.

I els hospitals i CAP? Donaran servei durant la vaga?

En l’àmbit de la sanitat, la Generalitat ha dictat el funcionament normal de les urgències i de les unitats de cures intensives, i també la necessitat de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital i les intervencions quirúrgiques inajornables. En l’àmbit del transport sanitari, la Generalitat ordena que es garanteixin totes les urgències sanitàries.

Podeu consultar el document oficial sencer de la Generalitat:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any