Escola vaga 21 Febrer

La Generalitat ha publicat l’ordre dels serveis mínims amb què es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar durant la vaga general del 21 de febrer, convocada per la Intersindical-CSC. A continuació resumim la prestació de serveis essencials a escoles, transports públics i hospitals que ha dictat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Treball fixa serveis mínims del 33% durant tot el dia a la rodalia de Renfe per a la vaga i del 50% a TMB i FGC en hores punta. Les urgències i els tractaments mèdics inajornables s’atendran com un dia normal.

Les escoles i instituts faran vaga?

Fer vaga o no és una decisió individual, però a les escoles sempre hi ha un equip mínim obligatori per a acollir els infants que hi vagin. Hi ha d’haver una persona de l’equip directiu per centre de treball; un docent per cada sis aules d’alumnes d’Infantil i Primària (de 3 a 12 anys); un docent per cada quatre aules per als centres d’educació especial de 3 a 16 anys i un terç de la plantilla als menjadors, activitats escolars complementàries i a les llars d’infants.

Quins serveis mínims hi ha als transports públics?

Els serveis mínims per a la vaga general d’aquest dijous seran d’un 33% durant tot el dia en els transports de la Rodalia i Regionals de Catalunya operats per Renfe. En el cas del metro i el bus de Barcelona i els Ferrocarrils de la Generalitat, els serveis mínims seran del 50% durant les hores punta, concretament entre dos quarts de set del matí i dos quarts de deu del matí i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. Fora d’aquestes franges, els serveis mínims han quedat establerts en el 25%.

En la resta de transports de viatgers urbans i interurbans i servei d’autobús que uneixen Barcelona amb l’aeroport, seran d’un 50% del servei habitual. En tot cas, la Generalitat informa que s’haurà de garantir com a mínim un desplaçament complet d’anada i tornada. Pel que fa al transport de persones amb disminució es manté el servei habitual.

A més, es mantindrà el servei del transport escolar per a accedir a centres d’infantil i primària que no tenen transport públic alternatiu sense que el còmput global no superi el màxim fixat anteriorment. Així mateix, s’estableixen com a serveis mínims tots aquells altres necessaris per al funcionament normal dels serveis esmentats.

I els hospitals i CAP? Donaran servei durant la vaga?

En l’àmbit de la sanitat, la Generalitat ha dictat el funcionament normal de les urgències i de les unitats de cures intensives, i també la necessitat de garantir els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital i les intervencions quirúrgiques inajornables. En l’àmbit del transport sanitari, la Generalitat ordena que es garanteixin totes les urgències sanitàries.

Podeu consultar el document oficial sencer de la Generalitat:

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.