Maties Serracant (la Crida) ha estat nomenat batlle de Sabadell amb els vots a favor dels catorze regidors de l’equip de govern (ERC, la Crida, Unitat pel Canvi, Guanyem Sabadell). Serracant ha assumit el càrrec i ha defensat que faria ‘allò necessari’ perquè l’1 d’octubre els sabadellencs puguin ‘expressar-se amb llibertat’.

En aquesta línia, ha manifestat: ‘Han de ser els vots de la gent que obrin aquesta nova etapa, que no ha de quedar tancada per la pressió i repressió d’un Tribunal Constitucional’. Serracant ha assumit el càrrec tot i estar investigat per la cessió de Cal Balsach a una entitat propera a la CUP. El batlle ha recordat que la denúncia la va impulsar el PSC i ha advertit que ‘formava part d’una estratègia de guerra bruta condemnada pel govern municipal’.

El nou batlle ha agafat el relleu al republicà Juli Fernàndez en un ple, amb més de dues-centes persones, marcat per les nombroses crítiques que ha rebut per part dels partits de l’oposició, els quals lamenten que el municipi torni a tenir un batlle ‘investigat’ i han dit que Sabadell no es mereixia un batlle encausat. En aquest sentit, consideren que Serracant ‘no té tota l’honorabilitat’ que caldria i expressen la seva preocupació per la possibilitat que el batlle hagi de fer front a un judici. A la sessió hi han assistit altres batlles de la CUP, com Montserrat Venturós (Berga) i Carles Escolà (Cerdanyola).

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb