Setanta mil alumnes comencen avui les proves de selectivitat, en una convocatòria marcada per la pandèmia de la covid-19. Un dels principals canvis és la data, atès que les proves s’han endarrerit un mes, de començament de juny a començament de juliol, i l’altre canvi són les mesures de seguretat que caldrà adoptar per evitar d’encomanar la malaltia.

Enguany, hi ha vora 10.000 alumnes més que l’any passat, una dada que s’explica pel nombre d’aprovats històric al Batxillerat. En total, s’hi presenten 39.904 alumnes al Principat (5.400 més que l’any passat), 23.979 al País Valencià (3.700 més) i 5.500 a les Illes (850 més).

Per evitar les aglomeracions i els desplaçaments, hi ha més seus que mai. En el cas del Principat, es faran les proves també a instituts i centres concentrats, i s’ha passat de 160 tribunals a 216. Al País Valencià, aquesta vegada les proves no es faran als campus universitaris, com era habitual, sinó en instituts i centres de Batxillerat. I les Illes han ampliat els espais, concretament a Mallorca, que ha passat de tenir-ne tres a nou.

Com a mesures de seguretat extraordinàries, els estudiants hauran d’accedir a les seus amb màscara, però una vegada asseguts a la cadira, atès que hi serà garantida la distància interpersonal, no caldrà que la portin posada. Els horaris seran més espaiats i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels alumnes.

La Generalitat valenciana i el govern de les Illes han publicat vídeos explicatius amb les novetats que hi ha en aquesta convocatòria. També podeu consultar els horaris de les proves a Catalunya, el País Valencià i a les Illes.

Es mantenen les PAU a Lleida

Els estudiants que havien de fer les proves de la selectivitat a Lleida podran fer-les a les nou seus de la ciutat, tal com era previst. Ho va anunciar la Secretaria d’Universitats i Recerca després d’haver-se decretat el confinament perimetral del Segrià.

Els estudiants residents d’altres comarques hauran d’acreditar el motiu del seu desplaçament i portar la declaració d’autoresponsabilitat. També hauran de presentar un comprovant segons que s’han matriculat a les proves i en el qual constin els horaris i la seu assignada.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.