Sebastià Bennasar  ha guanyat el premi València Negra a la millor novel·la negra en català al festival Valencia Negra. Ha guanyat amb la novel·la ‘L’imperi dels lleons inspirada en algunes de les bandes mafioses franceses que han operat a la Costa Brava des dels anys setanta fins a l’actualitat.  Bennasar explica, en clau d’intriga ,com una de les bandes criminals més perilloses de França controla la Costa Brava i barreja els negocis de la construcció amb el de tràfic de drogues i prostitució.

Bennasar és  periodista,  escriptor i un dels més prestigiosos especialistes de novel·la negra del nostre país. Organitza el festival Tiana Negra i  ha fundat les revistes Bearn i Bearn Black, aquesta darrera dedicada a la novel·la negra en català, i escriu habitualment a VilaWeb, on ha publicat ‘Per una república lectora’, una proposta en favor de la democratització de la cultura i de reivindicació de la lectura i la literatura en la futura Catalunya independent.

Ha guanyat el XIII Premi de Narrativa Vila de Lloseta amb la novel·la ‘La mar no sempre tapa’ i el Premi Joaquim Ruyra 2013 dels Recull de Blanes amb ‘Badia de Mindelo’. En novel·la ha publicat també ‘Nocturn de Sant Felip Neri’, ‘El país dels crepuscles’, ‘On mai no creix l’herba’, ‘Cants de sirena negra’, ‘Un oceà de memòria’ . També ha publicat ‘Pot semblar un accident’, un assaig completíssim sobre la novel·la negra catalana dels últims anys.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]