BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

El violagambista Jordi Savall dirigirà per primera vegada les tres últimes simfonies de Wolfgang Amadeus Mozart en un concert dimecres vinent en el Palau de la Música Catalana al capdavant de la seva orquestra Le Concert des Nations.

El concert servirà per clausurar la temporada 2016-2017 del cicle Palau 100, que va convidar Savall a dirigir repertoris que no havia abordat anteriorment, ha informat aquest divendres la institució en un comunicat.

En la temporada 2014-2015, Savall va dirigir ‘Passió segons Sant Mateu’ de Johann Sebastian Bach, mentre que l’any que ve dirigirà ‘El Mesies’ de Georg Frederich Händel.

El dimecres dirigirà les Simfonies número 39, 40 i 41, que Mozart va escriure en un breu període de temps durant l’estiu del 1788 en la perifèria de Viena, abatut pel poc èxit de l’estrena a la capital austríaca del seu ‘Don Giovanni’.

La interpretació conjunta pot ser considerada de forma unitària un “gran fresc” de la successió dels estats d’ànim de Mozart en la seva vida: de la seva energia vital dels primers anys a la màxima intensitat emotiva i la victoriosa afirmació de la vida, en paraules del director artístic adjunt del Palau, Víctor García de Gomar.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]