Fundació Joan Miró

El patronat del Fundació Joan Miró ha triat a la historiadora de l’art Sara Puig com nova presidenta i ha aprovat la incorporació de dos nous membres: Laia Gasch Casals i Andreu Mas-Colell.

Puig, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i amb un màster en Art Administration (Museums) per la Nova York University, és membre del patronat des de 2013 i de la Comissió Delegada des del 2014.

Entre d’altres, ha col·laborat amb el Museum of Modern Art de Nova York (Beca del Consorci de Promoció Comercial de la Generalitat, 1994-1995), la Fundació MACBA (1996-1998) i la Fundació Francisco Godia, que va dirigir entre 1998 i 2012.

Sara Puig també és patrona de la Fundació Amics del Museu del Prado, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i del kW Institute for Contemporary Art (Berlín), a més de ser membre dels consells internacionals de la Hispanic Society of America i del Museum Berggruen de Berlín.

De la seva banda, Gasch és membre des de 2013 de l’oficina de la batllia de Londres, on treballa com a assessora de polítiques culturals de la tinenta de batllia de Cultura i Indústries Culturals, a més de ser la directora del Global Partnerships del World Cities Culture Fòrum.

Mas-Colell és fundador de la Barcelona GSE (Gradua’t School of Economics) i professor emèrit d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra, a més d’haver estat docent a la Universitat de Berkeley (1972-1980) i a Harvard (1981-1996).

A més, va ser conseller d’Universitats, Investigació i Societat de la Informació de la Generalitat (2000-2003), secretari general del Consell Europeu d’Investigació (2009 – 2010) i conseller d’Economia i Coneixement (2010-2016).

Actualment, el Patronat del Fundació Joan Miró compta amb dinou membres, entre els quals estan representats l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura espanyol, així com el món artístic i la societat civil.

Anteriorment, ha estat presidit per Joaquim Gomis (1972-1975), Joan Teixidor (1975-1981), Oriol Bohigas (1981-1988), Eduard Castellet (1989-2009) i Jaume Freixa (2009-2019).

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb