El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit avui a dir que no hi havia gens de marge de diàleg sobre un referèndum pactat a Catalunya, tal com li havien demanat ERC i el PDECat. Diu que es disposa ‘a explorar solucions polítiques a Catalunya’, i ha promès que serà ‘valent i audaç’ dins els límits de la constitució, ‘el gran consens que ens uneix a tots’. En el debat al congrés sobre el seu programa de govern ha afegit que era molt conscient que trigaria, perquè la considera una cursa a llarg termini, però també que calia començar a bastir ‘punts de trobada’. Per això s’ha referit a les comissions bilaterals acordades amb el govern de Quim Torra.

Sánchez ha respost així a la intervenció del portaveu d’ERC al congrés, Joan Tardà, i al de PDECat, Carles Campuzano, als quals ha dit, en referència a la demanda d’un referèndum: ‘Es pot parlar de tot, però no tot és possible.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb