El diari Público ha difós avui noves informacions que vinculen encara més Alicia Sánchez-Camacho amb l’operació Catalunya, una operació en què el 2012 es va començar a incriminar els polítics independentistes i el seu entorn i que fou admesa davant un jutge per l’ex-comissari Villarejo. Segons Público, Sánchez-Camacho fou un dels cervells de l’operació policíaca, va organitzar el dinar de la Camarga en què Victoria Álvarez –ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola– va parlar dels negocis del fill de l’ex-president i fins i tot va portar ella el contingut de la conversa al Ministeri d’Interior espanyol.

El diari publica una nota informativa de la policia de l’11 de setembre de 2012 que conté informació sobre Jordi Pujol Ferrusola, una informació que Victoria Álvarez va confessar a Sánchez-Camacho en el dinar de la Camarga i que també va acabar declarant a la policia el 13 de desembre del 2012. És a dir, la policia disposava d’informació revelada al dinar de la Camarga tres mesos abans que Victoria Álvarez la hi revelés directament.

Segons la informació publicada avui, també el diari El Mundo feia temps que sabia aquesta informació. De fet, es palesa una voluntat de conxorxa amb aquest diari per a actuar conjuntament contra els Pujol. Diu Público que va parlar amb Victoria Álvarez, i que fou ella que els va donar detalls de la conversa que havia tingut amb el comissari José Villarejo, que es feia passar per periodista d’El Mundo. Álvarez hi diu: ‘Gairebé dos anys després d’aquest dinar [el de la Camarga, el 2010], em va trucar una persona de l’entorn d’El Mundo, un tal Javier [Hidalgo], i em va comentar que existia aquest enregistrament i que el tenia El Mundo. Em va trucar i em va dir: “Recordes aquell dinar que vas tenir el 7 de juliol a la Camarga amb Alicia Sánchez-Camacho? Doncs hi ha enregistrada tota la conversa i la té El Mundo.” Jo em vaig posar nerviosa, no entenia res, i vaig quedar amb Eduardo Inda i amb Esteban Urreiztieta perquè volien publicar l’enregistrament. M’hi vaig negar rotundament.’

Público ja va difondre ahir fragments d’una altra conversa entre Victoria Álvarez i Villarejo (que encara es feia passar per periodista d’El Mundo, de nom Javier Hidalgo). El diàleg implicava Sánchez-Camacho i el cap de gabinet Jorge Moragas en l’impuls de l’operació Catalunya. Avui en publica un altre fragment, que palesa la col·laboració entre la policia i El Mundo per a treure els draps bruts dels Pujol.

—Victoria Álvarez: Hi ha una cosa que jo tinc, que et vaig comentar, que em va passar la fiscalia, que són totes les declaracions de tota la gent.

—Javier Hidalgo [àlies de Villarejo]: Doncs això, això és interessant, és interessant.

—V. Á.: De fet, li he dit a [Eduardo] Inda… ‘És que no sé com t’ho puc passar perquè és molt carregat tot l’expedient, molt pesat, i ho he intentat comprimir per enviar-lo, però no.’ Llavors he quedat amb Eduardo i amb Esteban que s’hi arribarien per a donar-los-ho en un pendrive i que s’ho endurien.

—J. H.: Ah, d’acord, bé, bé…

—V. Á.: A mi m’és igual. A més ja s’ha aixecat el secret de sumari. Per tant…

—J. H.: Digues-li, quan l’hi donis: ‘Escolta, deixa’n una còpia a en Javier, que li ho he promès’, perquè quan aquests carallots vinguin…

—V. Á.: Sí, jo t’ho dono quan vulguis, no tinc cap problema a donar-te’l. No hi tinc cap problema. A més, eh …

—J. H.: Si ells hi van abans, en cas que ells hi vagin abans.

—V. Á.: A part, l’Alicia; l’Alicia dient que havia quedat amb mi perquè jo no tenia feina i que era per veure si em donava feina …

—J. H.: Això diu ella? Això diu?

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.