Open Arms

El vice-primer ministre italià, Matteo Salvini, ha advertit l’ONG Proactiva Open Arms que si el seu vaixell rescata migrants  a la mediterrània i entra a aigües italianes li passarà el mateix que al Sea-Watch 3.

El vaixell de l’ONG, ja va assistir una embarcació amb migrants aquest cap de setmana i ha anunciat que es dirigeix a l’illa de Lampedusa. Els comentaris de Salvini arriben després que aquest dilluns reclamés en un missatge en el seu perfil de Facebook que el govern espanyol fes tornar l’Open Arms.

‘Que Espanya els retorni, en cas contrari (òbviament de bones maneres) ens n’encarregarem nosaltres’, havia escrit, després de fer-se ressò d’un missatge de l’ONG que defensava el rescat de migrants al mar.

La capitana del Sea-Watch 3, que va ser noliejat per l’ONG alemanya Sea-Watch, va entrar aquest dissabte per la força al Port de Lampedusa amb els quaranta migrants que duia a bord davant la situació desesperada del vaixell a causa de la negativa d’Itàlia de permetre desembarcar-los al seu territori.

Carole Ruckete es troba ara detinguda i podria ser condemnada a una pena de presó en virtut de la legislació italiana. Salvini és el principal impulsor de la política de ports tancats que manté el Govern italià. El ministre de l’Interior denuncia que les ONG de rescat col·laboren amb els traficants de persones i no miren per l’interès dels migrants.

Open Arms troba un bot amb quaranta migrants a la deriva i s’adreça cap a Lampedusa 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb