La plataforma Salvem Lo Montsià ha dut a terme una acció reivindicativa, aquest dimecres, a la finca d’Ulldecona on l’empresa Cultius Ponç, de Sant Celoni, s’està emportant oliveres monumentals per a vendre-les. Els activistes han denunciat que ‘aquest espoli’ no afecta únicament un patrimoni local i comarcal sinó el de tota ‘la humanitat’.

‘Les oliveres monumentals són dels éssers més antics del món’, ha assenyalat el portaveu Ferran Puig. Salvem Lo Montsià s’ha alineat amb l’Ajuntament d’Ulldecona per demanar la creació d’una llei de protecció per aquestes oliveres perquè la seva compra-venda deixi de fer-se amb impunitat i sigui, com a mínim, un delicte com és al País Valencià.

També han recordat que la venda de les oliveres a particulars ‘no els dona una segona oportunitat’ sinó que aquests arbres acaben morint en 10 o 15 anys als jardins privats.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb