Quina importància tindran les religions en les societats occidentals en deu, vint o cinquanta anys? La conferència El futur de la religió, a càrrec del catedràtic en Sociologia Salvador Giner, pivotarà aquest gran interrogant. La cita, dimecres 10 de gener (19:00h) a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València, 558, 6è, 1è, BCN), s’emmarca en el cicle La conferència de l’Ens, que desitja aprofundir regularment en temàtiques de caire humanístic.

Salvador Giner és autor de l’assaig El futur de la religió (Herder Editorial), en el qual planteja debats de màxima transcendència, com ara la competència entre creences en el context de les societats interculturals, la possible secularització del món musulmà a mitjà termini o el sorgiment de les anomenades religions messiàniques. Pel sociòleg barceloní, preservar els valors de la Il·lustració implica l’assumpció d’un humanisme laic d’arrel republicana basat en la tolerància i la lliure creença.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb