Quina importància tindran les religions en les societats occidentals en deu, vint o cinquanta anys? La conferència El futur de la religió, a càrrec del catedràtic en Sociologia Salvador Giner, pivotarà aquest gran interrogant. La cita, dimecres 10 de gener (19:00h) a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (Carrer València, 558, 6è, 1è, BCN), s’emmarca en el cicle La conferència de l’Ens, que desitja aprofundir regularment en temàtiques de caire humanístic.

Salvador Giner és autor de l’assaig El futur de la religió (Herder Editorial), en el qual planteja debats de màxima transcendència, com ara la competència entre creences en el context de les societats interculturals, la possible secularització del món musulmà a mitjà termini o el sorgiment de les anomenades religions messiàniques. Pel sociòleg barceloní, preservar els valors de la Il·lustració implica l’assumpció d’un humanisme laic d’arrel republicana basat en la tolerància i la lliure creença.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]