Ingredients:

Per a marinar el salmó:
1/2 kg de salmó fresc de la part del llom
1/4 kg de sucre
1/4 kg de sal
unes branquetes de fonoll
pebre negre

Per a la salsa de rocafort:
100 g formatge rocafort
1 iogurt grec

Patates Monalisa mitjanes

Elaboració:
Obrim el llom de salmó fresc pel mig, en traiem les espines i el netegem. En una safata fonda, hi barregem la sal i el sucre i en posen una capa al fons. Hi posem el salmó al damunt i el cobrim amb més barreja de sal i sucre. A sobre de tot, una mica de fonoll. Tapem la safata i la col·loquem a la nevera de vint-i-quatre hores a trenta-sis. Cada dotze hores n’hem de llevar l’aigua que deixa anar. Una vegada fora de la nevera, el netegem de sal i sucre amb aigua i l’eixuguem.

Coem les patates amb pell, en aigua i sal. Una vegada cuites (les mitjanes, es couen entre vint-i-cinc minuts i trenta) i fredes, les tallem pel mig. A sobre de cada meitat, hi posem uns talls de salmó i per sobre del salmó, salsa de rocafort i una mica de fonoll.

Fem la salsa de rocafort posant el formatge en un cassó al foc, a trossets. Quan ja s’ha desfet, hi aboquem el iogurt. Ho remenem fins que s’hagi lligat tot ben bé. Si queda massa espès, es pot aclarir amb una mica de llet.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb