S’acaba el termini per a sol·licitar el vot del 27-S per correu

VilaWeb
Redacció
17.09.2015 - 06:00
Actualització: 17.09.2015 - 07:18

Avui és l’últim dia que tenen els electors que hagin de votar per correu per a demanar aquesta modalitat i poder participar als comicis del 27 de setembre. Per a fer el tràmit cal que el votant s’adreci a qualsevol oficina de Correus i empleni l’imprès de sol·licitud del certificat d’inscripció en el cens electoral. Un cop demanat, l’Oficina del Cens Electoral tramet per correu certificat, entre el 7 i el 20 de setembre, al domicili que s’hagi indicat, un sobre amb la documentació necessària per votar.

Justament aquest enviament per correu és un tràmit que s’ha endarrerit i provoca que molts electors ja sàpiguen que no podran votar. L’oficina del cens electoral no va començar a fer l’enviament de la documentació fins uns dies després del previst. El motiu va ser la impugnació d’algunes candidatures, uns casos que fins que no van ser resolts, no es va poder prcedir a enviar les paperetes.

Els més afectats per l’endarreriment són les persones que havien optat pel vot per correu perquè el dia de les eleccions i les dates prèvies han de ser fora de Catalunya. Molts, en no haver rebut a temps la documentació a casa, ja són a l’estranger i no han pogut enviat el seu vot.

Un d’aquests casos és el de Ainara Ruiz, que va optar pel vot per correu per evitar el vot des de l’estranger, encara més problematic, però igualment, ara per ara, no podrà votar el 27-S.

Llegiu el cas de l’Ainara ací: Votar és ser lliure. Estat: atrapada 

El vot exterior, el més afectat

El vot des de l’exterior és un dels més afectats per l’endarreriment de la documentació que ha de fer Correus. Com que els terminis ja són ajustats d’entrada, pot ser que aquests documents arribin més tard del dia límit que té el ciutadà per a enviar el vot per correu certificat, que és el 23 de setembre. Sobretot als llocs del món menys connectats, el bon funcionament de Correus és clau. Malgrat aquest paper determinant, alguns catalans ja han denunciat que havien anat a sol·licitar el vot a l’ambaixada o al consolat i que el funcionari mateix els havia avisat que la cosa més probable era que la documentació necessària per a votar no els arribés a casa dins del termini.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any