El conseller Josep Rull ha demanat un permís penitenciari al Tribunal Suprem espanyol al·legant l’estat de salut del seu fill, que ha de ser intervingut a mitjan agost. El dirigent de Junts per Catalunya ha sortit dues vegades de permís des que ha tornat a la presó dels Lledoners per proves diagnòstiques del menor. Les sortides van tenir l’aval del Tribunal Suprem, que ara haurà de decidir si permet que surti per estar amb el seu fill abans i després de l’operació.

Acabat el judici, el tribunal va denegar la llibertat de tots els presos polítics. La defensa de Rull va presentar aleshores un recurs de súplica perquè li permetessin d’acompanyar el menor durant l’operació. Els advocats expliquen que la situació personal del conseller neutralitza qualsevol risc de fuga, un dels arguments que ha utilitzat el jutge per a denegar la llibertat dels presos polítics fins ara.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.