Aprovades les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica, són diversos encara els interrogants que resten per resoldre. Alguns, per exemple, en relació amb l’acollida, si s’escau, per part de la comunitat internacional del nou estat que pot sorgir de les urnes després de l’1-O. L’entitat Sobirania i Justícia ha organitzat un dinar amb el títol ‘Europa davant l’1-O’, en què el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, i el  director de VilaWeb, Vicent Partal, ha parlat sobre la possible resposta de la Unió Europea en cas d’una victòria del sí.

El conseller Romeva ha posat l’èmfasi en la credibilitat. Segons que ha explicat, projectar aquesta credibilitat davant de la comunitat internacional és la clau per a culminar amb èxit
el procés. D’altra banda, ha volgut deixar clar que no és gens habitual que les institucions europees i internacionals emetin opinions sobre fets que no s’han produït. Així doncs, ha explicat, la majoria de respostes arribaran només un cop Catalunya s’hagi declarat un estat independent.

El dinar-col·loqui ha començat a les dues de la tarda al saló Camps Elisis del restaurant Pomarada, a Barcelona. Podeu recuperar-lo ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]