Un dels primers experts amb qui ens vàrem posar en contacte des d’Inspira va ser Richard Louv, autor del llibre Last Child in the Woods (El darrer nen als boscos) i cofundador de la plataforma “Children and Nature Network”, que també presideix i que té per objectiu recuperar els escenaris a l’aire lliure com a llocs insubstituïbles pels jocs i l’aprenentatge.

L’autor no dubtava a identificar el “trastorn per dèficit de natura” en l’origen dels actuals problemes de l’augment de la obesitat infantil, d’atenció i hiperactivitat, com ho demostren múltiples estudis, d’alguns dels quals ens en hem fet ressò a Inspira. I és que, només el fet de contemplar espais verds en el nostre entorn més proper, relaxa la ment i la reposa, i a més, impulsa a realitzar més activitat física. Beneficis directes per a la salut de tots, però que en els nens resulten essencials per a garantir el seu desenvolupament tant físic com emocional.

Des d’Inspira hem volgut recuperar l’entrevista per a aquells lectors que no van tenir l’oportunitat de llegir-la perquè, tal i com ja vàrem dir aleshores, amb el seu llibre, Richard Louv va iniciar un debat imprescindible pel futur dels nostres nens.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb