Joan Ribó

El batlle de València, Joan Ribó, ha denunciat que ‘la ignorància’ i ‘la intolerància’ de Vox han impedit d’aprovar al ple de l’ajuntament una declaració institucional sobre el 75è aniversari de l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz. En declaracions als periodistes abans de la sessió, Ribó ha criticat que Vox s’ha negat a signar aquesta declaració ‘perquè diu que no és cert que allí hi havia persones que estaven detingudes pel seu caràcter LGTBI’.

‘Haurien de llegir-se la història’, ha recomanat el batlle. Com a exemple, ha destacat que el nom del col·lectiu Lambda, que integra a gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals, ve precisament del qualificatiu amb el qual els nazis identificaven a aquestes persones.

‘A vegades la ignorància es convertix en intolerància, i aquest és un cas claríssim d’ignorància i, per descomptat, d’intolerància’, ha afirmat Ribó, qui ha recordat que en el camp de concentració d’Auschwitz van ser assassinades 1,2 milions de persones.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb