Amb el canvi d’any, la distinció de la Capitalitat de la Cultura Catalana, atorgada anualment a una ciutat del país, es trasllada a una nova destinació. Reus, que va ostentar el títol durant el 2017, tanca aquesta etapa amb una festa de comiat en homenatge a la seva història i tradició. La setmana que ve, Manresa ja serà la nova capital cultural del 2018.

Avui comença una celebració de dos dies amb l’acte institucional a càrrec del director teatral Francesc Cerro, que farà balanç de què ha suposat la capitalitat cultural per a Reus. Després d’un any en què la ciutat ha acollit més de 200 activitats entre exposicions, espectacles, rutes i festivals, la cloenda d’aquest període de promoció tradicional serà una reivindicació a favor de la cultura i la llibertat.

Tot seguit, a les nou del vespre, arribarà un dels actes més espectaculars del comiat, el muntatge musical ‘Dos segles d’esplendor’ del Teatre de les Comèdies, que comptarà amb més de dos-cents actors, músics, ballarins i cantants reusencs. L’obra farà un recorregut per la història de la ciutat i el seu patrimoni cultural, passant per espais emblemàtics, personatges il·lustres i peces musicals.

Entre els intèrprets, destaquen el Cor Mestral i la Banda Simfònica de Reus i s’hi podran escoltar obres inèdites com ‘Xavieret i Anna’, una composició d’un antic director de la Banda Municipal de Reus dedicada als seus fills, ara de 90 anys, que seran presents a l’acte i l’escoltaran per primera vegada. D’altra banda, el cantant Joan Masdéu interpretarà el tema ‘Reus’ per tancar la representació.

Demà, la festa continua a les set del vespre amb l’espectacle de focs artificials de la pirotècnia Igual a la plaça del Mercadal. La música en directe es combinarà amb projeccions sobre les façanes laterals de la plaça per tancar la festa amb una explosió de colors.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]