L’operació tornada del pont de la Puríssima ocasiona diverses retencions a les carreteres del país. Al Principat, 208.285 vehicles ja han retornat a l’àrea metropolitana de Barcelona, prop del 85% dels 245.000 previstos pel Servei Català de Trànsit fins a les 12 de la nit. Pel que fa a les incidències a la xarxa viària durant el pont, s’ha registrat un sinistre viari mortal a la C-53, a Vilagrassa (Urgell).

El dissabte al vespre un cotxe va sortir de la via i va caure per un talús d’uns set metres, fet que va fer que el conductor morís. A banda, en el marc de l’operació tornada pel pont de la Puríssima s’han registrat nombroses retencions a les carreteres catalanes, sobretot a l’AP-7, la C-14 i la C-16.

Segons el balanç de trànsit de les afectacions durant el pont, aquest diumenge a la tarda a l’AP-7 s’hi ha viscut fins a 19 km de retenció entre Sant Celoni i la Roca del Vallès en sentit sud, 5 km a Subirats arran d’un accident i 5 km més a Santa Margarida i els Monjos en sentit nord. En el cas de la C-17 han estat 17 els km de cua de Tona a la Garriga, 6 km a Granollers, 4 km a Malla i 2 km a Ripoll en sentit sud, mentre que a al C-14 hi ha hagut 15 km entre Adrall i Organyà en direcció Lleida.

Pel que fa a la N-260, s’hi ha registrat 18 km de retenció entre Planoles i Campdevànol en direcció Ripoll, i a l’A-2 hi ha hagut 14 km de cua de Castellolí a Esparreguera, 8 km entre Vilagrassa i Igualada, 7 km a Castellnou de Seana a causa d’un accident i 4 km a Cervera en direcció Barcelona.

Fins a 15 quilòmetres al País Valencià

Al País Valencià, el retorn del pont de la Constitució i la Immaculada està provocant retencions de fins a 15 quilòmetres en alguns punts de la xarxa viària. Segons fonts de la Direcció General de Trànsit (DGT), a l’A-23 en direcció València, des de Sogorb a Sot de Ferrer, hi ha prop de quinze quilòmetres de retenció.

També a l’A-7, en sentit a Barcelona, diversos accidents sense víctimes causen prop de deu quilòmetres de retencions des de l’Alcúdia fins a Llosa de Ranes. A l’autovia A-3, en direcció a València, hi ha dos trams amb retencions, a Requena de prop de dos quilòmetres; i a Xiva també hi ha retencions dos quilòmetres.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.